تفاوت گلاس اینومر و کامپوزیت در چیست؟
بسیاری از افراد علیرغم رعایت بهداشت دهان و دندان، دچار پوسیدگی دندان می شوند. برخی از افراد نیز، برای انجام اقدامات زیبایی به مراکز دندانپزشکی مراجعه می کنند. به همین دلیل، امروزه انجام اقدامات ترمیمی و زیبایی بسیار رایج است. کامپوزیت و سمان جی سی گلاس اینومر دو نوع ماده ترمیمی پرکاربرد در دندانپزشکی هستند. در این مقاله به تفاوت گلاس اینومر و کامپوزیت خواهیم پرداخت.
از اینومر برای کارهایی نظیر پر کردن دندان های خراب، ترمیم های دندانی جزئی، پوشش موقت دندان، ترمیم دندان های شیری، پیشگیری از پوسیدگی، ترمیم های اینلی و آنلی، چسباندن بریج به دندان های مجاور، وصل کردن تاج دندان و چسباندن براکت ها به سطح دندان ها استفاده می شود.
کامپوزیت های دندانی نیز نوع دیگری از مواد ترمیمی هستند که برای ترمیم دندان های خراب و شکسته در سطح وسیع تر یا ترمیم های زیبایی مورد استفاده قرار می گیرند. رنگ کامپوزیت دندانی و سمان آینومر، مشابه رنگ دندان طبیعی است.
تفاوت گلاس اینومر و کامپوزیت و کاربرد آنها
این دو ماده ترمیمی از نظر خواص فیزیکی و کاربردهایشان با یکدیگر متفاوت هستند. یکی از تفاوت های اصلی بین این دو ماده، به مواد تشکیل دهنده آن ها، باز می گردد. سمان جی سی گلاس اینومر، ترکیبی از پودر شیشه فلورو آلومینوسیلیکات، مایع پلی اکریلیک اسید و کامپوزیت متشکل از یک ماتریس رزینی و مواد پرکننده ای نظیر ذرات سیلیکا می باشد. تفاوت ترکیب شیمیایی این دو ماده، موجب متفاوت بودن خواص فیزیکی و مکانیکی و کاربرد آن ها می شود.
مقاومت مکانیکی کامپوزیت بیشتر از اینومر است. بدین معنا که کامپوزیت در مقابل فشار، خمش و سایش عملکرد بهتری دارد. هر کدام از این دو ماده ترمیمی، مزایا و محدودیت های خاص خود را دارند و انتخاب بین اینومر و کامپوزیت به نیازها و شرایط خاص بیمار و صلاح دید پزشک بستگی دارد.
برای کاربردهای ترمیمی استفاده از اینومر بهتر است یا کامپوزیت؟
استفاده از هر نوع مواد ترمیمی از جمله سمان جی سی گلاس اینومر و کامپوزیت به عوامل مختلفی مانند موقعیت پوسیدگی روی دندان، میزان تخریب، موقعیت دندان در دهان، ترجیحات دندانپزشک و بیمار بستگی دارد. به طور کلی، استفاده از اینومر در مواردی مناسب تر است که ترمیم ها کوچک و سطحی باشند.
از سوی دیگر، معمولا از کامپوزیت، برای ترمیم های بزرگ تر و پیچیده تر دندان استفاده می شود. مقاومت مکانیکی کامپوزیت، نسبت به اینومر بالاتر است. به همین دلیل، استفاده از آن در مواردی که دندان تحت فشار و بار قرار می گیرد (مانند ترمیم های بزرگ تر) ترجیح داده می شود.
به هر حال، تصمیم گیری نهایی درباره انتخاب ماده ترمیمی مناسب، بر عهده دندانپزشک است. پزشک پس از معاینه و با توجه به دانش و تجربه خود، بهترین گزینه را به فرد پیشنهاد می کند.
مزایا و کاربردهای اینومر
امروزه، سمان جی سی گلاس اینومر یکی از اجزای جدایی ناپذیر هر مطب و مرکز دندانپرشکی میباشد. به دلیل مزایای زیاد این ماده، استفاده از آن بسیار متداول است. برخی از دلایل کاربرد گسترده اینومر، شامل انعطاف پذیری و سهولت استفاده در مقایسه با کامپوزیت می باشد. در مواردی که آسیب دندانی جزئی باشد، از گلاس اینومر به عنوان جایگزین مواد کامپوزیتی استفاده می شود.
کاربردهای این سمان شامل درمان پوسیدگی های محدود، ترمیم های جزئی سطحی، اینلی، آنلی، بریج، روکش، ارتودنسی و غیره می باشد. سمان جی سی دارای مزایای زیادی از جمله ایمنی و بی خطر بودن برای سلامتی انسان، همرنگ بودن با دندان، انعطاف پذیری، انبساط و انقباض حرارتی مشابه دندان، دوام بالا و سهولت استفاده است.
خرید گلاس اینومر
اینومر یکی از پرکاربردترین مواد مورد استفاده در مطب ها و کلینیک های دندان پزشکی است. در بسیاری از موارد، از این ماده به عنوان جایگزین سمان های کامپوزیتی استفاده می شود. این ماده، با آزادسازی فلورید به محافظت از دندان ها و کاهش پوسیدگی کمک می کند.
خرید تجهیزات دندانپزشکی از فروشگاه های معتبر، موجب می شود که خیالتان بابت کیفیت و اصالت محصول راحت باشد. در این زمینه، کادنت به عنوان یکی از معتبرترین فروشگاه های مواد و تجهیزات دندانپزشکی در خدمت شما است. در صورت نیاز به خرید سمان جی سی گلاس اینومر می توانید با مراجعه به صفحه محصول مد نظر، از مشخصات محصول آگاه شوید و خرید خود را انجام دهید. همچنین می توانید، برای دریافت مشاوره رایگان با همکاران ما تماس بگیرید.